Αυγό 3

Το Αυγό των Αυγών!! Επιστρέψας από την Ινδία, είδα κι ακούμπησα το Δάσκαλο (ακούμπα ούλα τα μπαούλα κούλα αλλά αλλού). Άνοιξαν οι 7 ουρανοί. Έψησα τον ταύρο το σιτευτό στην πυρά της καιόμενης βάτου. Είδα για 3 λεπτά την ολότητα και παρά λίγο να μου σαλέψει. (πράγμα που σαλεύει).

Καήκανε τα κάρβουνα κι εγώ αναστενάρης.

Ζεν να φαν και κότες. Δεν μπορούσα ν’ αντέξω τέτοια ομορφιά. Dead can dance.

Και μαζί μ’ εμένα χόρεψε και η Ελλάς. Το σλόγκαν του Osho: Zorba the Booda το ελληνικοποίησα στο «Πότε Βούδας πότε Κούδας» και βλέπετε τι γίνεται. Σαν να ζει το πανελλήνιο καταμεσίς στα  καβείρια και πού ‘σαι ακόμη.

Και καθώς λιώνουν οι πάγοι με την τόση θερμοκρασία του πάθους κι ανεβαίνουν οι θάλασσες, νέα Αυγά γεννόνται, αυγά στρουθοκάμηλων, κροκόδειλων, σπουργιτών, τζουράσικ πάρκ, και πάντα, εσαεί μιλάμε, το σύμπαν έχει σχήμα σαν Αυγό. Το Αυγό των Αυγών. Μέσα ακριβώς απ’ αυτή την έξαλλη κοσμογονία γεννήθηκε και το Αυγό № 3 (3 ο μαγικός αριθμός ετσετερά ετσετερά).

Βεβαίως υπάρχουν και τα 3 του Καράμπελα και που το μεσαίο είναι το μακρύτερο, κι ήρθε το ακατονόμαστο κατεστημένο όχι μόνο να μας το υπενθυμίσει και να τρίξει τα δόντια αλλά το ’86 τον Μάρτη να μας σπαράξει την καρδιά.