Αυγό 4

Η σχέση με τη Βάσω δεν είχε πια βάση. Φτερό στον άνεμο. Εγώ τρωγόμουνα με τα ρούχα μου, έφαγα τις σάρκες μου, έφαγα τις κάλτσες μου, κι η Βάσω μόνη της να πονά η μέση της, ολοκλήρωσε της έκδοση του Αυγού 4 και του βιβλίου του Osho «Κρυμμένη Αρμονία- ομιλίες πάνω στις ρήσεις του Ηράκλειτου». Αυγό, Εκδίκηση της Γυφτιάς, καλλικαντζαρισμοί ολικής στο πολιτικό προσκήνιο της Ελλάς, χάθηκα από δω κι από κει, σπαταλιόμενος μπας και ξανάβρισκα τη χαμένη τιμή της Καταρίνας Μπλουμ. Αισθανόμουνα χαζοχαρούμενα καταθλιπτικός σαν μια πατάτα μπλουμ.

Ο Ocho μετακόμισε στο Όρεγκον εγώ στην ασυναρτησία καθώς ο ένας δίσκος διαδέχονταν τον άλλο κι ο κόσμος περίπου μέχρι το ’84 τα ‘πινε διψασμένος σαν σφουγγάρι. Αισθάνθηκα σαν στημένη λεμονόκουπα αφού δεν παίρναμε κι από πουθενά χρήμα. Μας πήραν πρέφα ότι είμασταν επικίνδυνοι για την υποκρισία και την ανεπάρκειά τους μας έβαλα στην μαύρη λίστα και στη μαύρη τρύπα.

Σαν τον Αρκτούρο το λεοντόκαρδο σε χειμερία νάρκη βγήκα καθώς στο Ζάππειο κάποια Σοφία 22 χρόνων καλλονή μ’ άγγιξε στον ώμο και μου είπε ξαφνιάζοντάς με: μα εσύ δεν είσαι πουθενά στριφογυρνάς στους δρόμους.

Η εν λόγω Σοφία με βοήθησε κι έβγαλα άλλα 4 τεύχη Αυγό στιλ εφημερίδα και μου διόρθωσε Καΐρη και Πουλιόπουλο.